Jazyk

San Crispino - Ceny slovenskému umeniu v Taliansku

Dovoľujeme si Vám oznámiť, že v nedeľu, 31. októbra 2010 v talianskom meste Porto Sant'Elpidio vyvrcholila udeľovanie medzinárodných umeleckých cien prestížnej, XII. medzinárodná výstava San Crispino, na ktorej sa zúčastnili aj slovenskí výtvarní umelci.

Podľa názoru zahraničných umeleckých historikov a kritikov ako aj usporiadateľov na tejto výstave predstavili slovenskí umelci v celom zábere doposiaľ najhodnotnejšiu kolekciu, plnú kreativity, podnetných prekvapení a vysokej umeleckej hodnoty. Na Slovensku vzniká umenie, ktorého kvality v mnohom presahujú európsky priemer. Svet ho však pozná len sporadicky.

Najvýznamnejšie ocenenie medzinárodnej odbornej poroty a kritiky dostali umelecké osobnosti Tibor Kavecký, Jozef Beňo, Gordana Turuk, Barbora Paulovičová, za osobité tvorivé majstrovstvo Pavol Hammel a niektorí ďalší výtvarníci.

Blahoželáme.

Company profile

Cieľom a poslaním občianskeho združenia Artem je najmä podpora rozvoja a propagácia slovenského výtvarného umenia a slovenskej kultúry nielen doma ale aj v zahraničí. Okrem iného sa tiež zaoberá vlastnou tvorbou a organizovaním kultúrnych, vzdelávacích, benefičných, školiacich a študijných programov. Artem, o.z. podporuje tvorbu mladých umelcov, ich umelecký rast a prezentáciu. Artem, o.z. úzko spolupracuje s Domom sociálnych služieb Prof. Matulaya. Artem, o.z. založil PhDr. Ľuboslav Moza.

Newsletter

Subscribe to our newsletter to get the latest updates on our events and new art works available...

captcha  

Contact us

Artem, o.z.
Cesta na Červený most 10
811 04 Bratislava
Slovak Republic

artem@artem.sk
+421 2 5478 9416

Prominens s.r.o.
Pri suchom mlyne 24
811 04 Bratislava
Slovak Republic